Haber - Blog

İZMİR'DE DİJİTALİN PATRONİÇELERİ YETİŞECEK

19 Ekim 2018

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) İzmir Şubesi tarafından ’İş’te Dijital Kadınlar Eğitimi’ düzenlenecek.

 

Eğitim, iş fikri olan ya da olmayan, 18 yaşının üstünde, dijitalde girişimci olmak isteyen tüm kadınları kapsıyor. 7-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyonun son başvuru tarihi olarak da 26 Mart olarak belirlendi. İki gün boyunca sürecek eğitimler kapsamında, sosyal medyadan üzerinden satış yapmaktan, pazarlama ve markalaşmanın önemine kadar çok sayıda konu başlığı katılımcıları bekliyor. İlham veren kadın girişimcilerin de konuşmacı olarak yer alacağı programda atölye çalışması da gerçekleştirilecek. Ücretsiz olarak verilecek eğitim programıyla ilgili bilgi veren İş’te Dijital Kadınlar Proje Direktörü Merve Kolcuoğlu, "Sosyal medyayı kullanarak girişimci olan, olmak isteyen kadınlarımıza çeşitli eğitimler vererek bu platformda nasıl para kazanabileceklerini ve kendi işlerinin patroniçesi olabileceklerini anlatmak istiyoruz. İlk olarak İzmir’de gerçekleşecek eğitimlerin ardından kadın istihdamının fazla olduğu diğer illerde de eğitimlere devam etmek hedeflerimiz arasında" dedi.

"Her kadının ayrı bir başarı hikayesi yazmasını istiyoruz" Dijitalde başarıyı yakalayan kadın girişimcilerden olan JCI İzmir Şube Başkanı Şeyda Elif Güven de, "Düzenleyeceğimiz programı çok önemsiyoruz. Katılımcılara, e-ticaret, pazarlama, satış gibi bir çok konuda önemli detay bilgiler verilecek. Her birinin ayrı bir başarı hikayesi yazması için elimizi taşın altına koyduk. Bu yüzden, eğitime gereken ilginin gösterileceğine inanıyorum. 3 Şubat’tan bu yana başvuruları alıyoruz ve yapılan başvuru sayısı inancımızı doğrular nitelikte" ifadelerini kullandı.

’İş’te Dijital Kadınlar Eğitimi’ ile ilgili olarak www.istedijitalkadinlar.com adlı internet sitesinde de ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Organizasyon için açılan istedijitalkadinlar adlı Facebook ve @istedijitalkadinlar adlı Instagram hesaplarından da gelişmeler takip edilebilecek. JCI İzmir Şubesi’nden yapılan açıklamada, başvuruların sadece web sitesinde bulunan başvuru formuyla alınacağı belirtildi. http://www.milliyet.com.tr/izmir-de-dijitalin-patroniceleri-yetisecek-izmir-yerelhaber-2631530/