Haber - Blog

İZMİR'DE KESİP YAPIŞTIRDILAR, IĞDIR'A SEVGİ İLİŞTİRDİLER

19 Ekim 2018

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) İzmir Şubesi ve İzmir Down Sendromu Derneği, örnek bir projeye imza attı. ’Kes Yapıştır, Sevgi İliştir’ adlı projeyle, atık maddelerin çöpe gitmemesi için atölye çalışması gerçekleştirildi.

 

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) İzmir Şubesi ve İzmir Down Sendromu Derneği, örnek bir projeye imza attı. ’Kes Yapıştır, Sevgi İliştir’ adlı projeyle, atık maddelerin çöpe gitmemesi için atölye çalışması gerçekleştirildi. Her biri yeni ürüne dönüşen malzemelerin durağı ise Iğdır oldu. Proje kapsamındaki ilk çalışma, bir alışveriş merkezinde bulunan İyilik Atölyesi’nde gerçekleştirildi. Atölye çalışması için herkes evinde bulunan düğmeden, eski çantaya, takıdan, gazoz kapağına kadar bir çok materyali yanında getirdi. Daha sonra down sendromlu çocukların da yardımıyla her birinden yeni, kullanışlı malzemeler üretildi. Proje direktörü Ceren Çiftçi’nin hayali olan çalışma kapsamında, sosyal medyada "Ceren’le Çöpe Gitmesin" adlı bir hesap açılarak çalışmalar paylaşıldı. Elde edilen ürünlerin ilk durağı ise Iğdır’daki ihtiyaç sahibi çocuklar oldu.

"Atmıyoruz, geri dönüştürüyoruz" JCI İzmir Şube Başkanı Şeyda Elif Güven, proje ile geri dönüşüme dikkat çekerek sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedeflediklerini söyledi. Projeyle ilgili bilgi veren Güven, "Çöpe gitmesin dediğimiz her şeyi bir atölye çalışmasıyla bir araya getiriyor, elimizdeki malzemelerle yeni şeyler yapıyoruz. Geri dönüştürerek hazırladığımız bu malzemeleri sonrasında başkalarına hediye ediyoruz. Atmıyoruz, geri dönüştürüyoruz, paylaşıyoruz" dedi. Her atölye çalışmasında bir konuda farkındalık gerçekleştirmeyi düşündüklerini kaydeden Güven, "Şimdi down sendromu ve geri dönüşüm konusuna dikkat çekmeye çalışırken bir sonraki atölyede Treacher Collins sendromuna dikkat çekecek bir atölye çalışması hazırlamayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. http://www.milliyet.com.tr/izmir-de-kesip-yapistirdilar-igdir-a-izmir-yerelhaber-2580498/