Haber - Blog

YATAK ODANIZ YEŞİLLENİYOR

25 EKIM 2019

Yatak odanız yeşilleniyor..

 

Çocukluğunuza dönecek olursanız, evlerinizin yatak odalarında yeşil yapraklı bitkilerin kendilerine yer bulduklarını hatırlıyor musunuz? Bu neredeyse imkansız çünkü bundan kısa süre öncesine kadar hakim genel kanı yeşil yapraklı çiçeklerin geceleri ortamdaki oksijeni tüketip, karbondioksiti çoğalttığı yönündeydi. Oysaki gerçek bunun tam tersi! Yatak odalarınızda da yetiştirebileceğiniz bu bitkiler sayesinde geceleri hem rahat uyuyacak hem de ortama dekoratif bir etki katacak.

 

Aşk Merdiveni

Bitki bakımı yeni yeni ilgilinizi çekiyor ve bol yeşil yapraklı çiçeklere bayılıyorsanız Aşk Merdiveni tam size göre! Bakımını rahatlıkla yapabileceğiniz bu çiçek özellikle çok güneş almayan yarı loş ortamlara bayılır. Nostaljik yeşil yapraklı bitkilerden biri olan Aşk Merdiveni, birçok üründe bulunan kimyasal bir madde olan formaldehit’i temizliyor.

 

Areka Palmiyesi

 

Tropikal duruşu ile yatak odanıza şahsi bir enerji taşıyan bu bitki, ortamdaki kirli havayı temizliyor. Aynı zamanda havayı nemlendirerek rahat nefes alınmasını sağlıyor. Bakımı da oldukça kolay olan Areka Palmiyesi için tek yapmanız gereken direkt güneş ışığından korumak ve toprağı ihtiyaç duydukça oda sıcaklığında beklettiğiniz su ile sulamak. Çiçekçilerde istediğiniz boyda bulabileceğiniz bu bitki yatak odanıza ayrı bir duruş sağlayacak.

 

Phonix Roebelenii

 

Halk arasında Cüce Hurma Palmiyesi olarak da biliniyor. Güçlü ve kuraklığa dayanıklı yapısı sayesinde uzun ömürlü olduğunu söyleyebiliriz. Bir diğer özelliği ise bulunduğu ortamda zehirli ve kanserojen bileşik yapıda olan ksilen’i temizlemesi. Yayvan yapraklı çiçek ferah ortamda büyümek isteyeceği için ona mümkünse cam önünde yer açabilirsiniz.

 

Aleo Vera

 

Gece boyunca oksijen salmaya devam devam eden bu bitki, rahat bir uyku çekmenize yardımcı oluyor. Cilt bakımından diş eti sağlığına kadar birçok alanda faydası olan Aleo Vera’nızı odanıza bohem bir etki sağlaması için makromeden kolaylıkla yapabileceğiniz sarkıt saksı ile tavandan asabilirsiniz.

 

Duvar sarmaşığı

 

Baştan söylemesi, geniş bir yatak odanız varsa duvar sarmaşığı oraya çok yakışacaktır. Çok çabuk yetişen bu bitki türü bulunduğu alanı kısa sürede kaplar ayrıca bakımı kolaydır. Sağlığa etkisinden söz edecek olursak uzmanlar duvar sarmaşığının havadaki küf mantarını yok ettiği konusunda hemfikirler.

 

Barış Çiçeği

 

Daha çok ofis ve evlerin oturma odalarında görmeye alışkın olduğumuz Barış Çiçeği’ni yatak odanıza da rahatlıkla yerleştirebilirsiniz çünkü ortamdaki kirli havanın temizlenmesine yardımcı oluyor. Zarif beyaz çiçekleriyle odanıza ışıltılı bir enerji katacaktır.

 

Difenbahya

 

Yatak odam karanlık, ancak yapay çiçek sergilerim ben bu odada diyorsanız henüz Difenbahya’nın karanlık ortam sevdiğinden haberiniz yok demektir. Az ışıklı ortamda büyüyen bu çiçek havadaki toksinleri temizliyor. Dekoratif saksı içine yerleştirdiğinizde güzelliğini iyice ortaya çıkaracaktır.

 

Kurdele Çiçeği

 

Bulunduğu ortama sempatik enerjisini taşır, gelişimi ve bakımı kolay olan bitkilerdendir. Toza alerjisi olanların yaşadıkları ortamda kullanabileceği bu çiçek, havadaki toksinlerin büyük bir kısmını temizleyebilir.